Cum putem să tratăm durerile de spate fără a ajunge la operație

Cum putem să tratăm durerile de spate fără a ajunge la operație

Aproximativ 80% dintre oameni vor suferi dureri de spate la un moment dat in viata lor, potrivit statisticilor medicale. Cum tratam durerile de spate fara sa ajungem la operatie? Asta se intreaba multi pacienti, iar medicii sustin ca avem optiuni nechirurgicale. Descopera in acest articol care sunt cele mai bune tratamente noninvazive.

Cautarea unei solutii pentru tratarea durerilor de spate poate fi un demers frustrant, cu perioade de ameliorare urmate de un disconfort brusc. Pentru majoritatea oamenilor, exista multe tratamente noninvazive sau minim invazive care pot ameliora durerea. „Chirurgia este de obicei luata in calcul doar atunci cand toate celelalte optiuni au fost epuizate”, sustine dr. Jason Berkley, medic neurolog si specialist in dureri de spate.

Cum tratam durerile de spate fara medicamente
Durerea de spate cronica – definita ca durere care dureaza 3 luni sau mai mult – incepe de obicei de la o incordare musculara ca urmare a ridicarii, a suprasolicitarii sau a unui accident. Alte afectiuni cum ar fi artrita, osteoporoza, obezitatea si problemele cu disc pot provoca dureri de spate cronice. Medicii sugereaza adesea tratamente fara medicamente, ca prim pas in abordarea durerilor de spate. Mai ales in cazurile in care durerea nu este puternica. Iata cum tratam durerile de spate fara medicamente:

Kinetoterapia: lucrul cu un kinetoterapeut pentru imbunatatirea posturii, fortei si flexibilitatii prin intinderi, miscare si exercitii de baza poate reduce durerile de spate. Acupunctura, acupresura si terapia de masaj: ace mici sau presiunea mainilor pot reduce tensiunea, pot ameliora durerile articulare si pot accelera recuperarea de la o vatamare.

Terapia acvatica: apa combate gravitatia, astfel piscinele creeaza un mediu de dorit pentru a efectua exercitii care imbunatatesc flexibilitatea, echilibrul si rezistenta. Modificari de nutritie / stil de viata: obezitatea creste adesea presiunea asupra coloanei vertebrale. Daca aveti un exces ponderal veti ameliora simtitor durerea atunci cand veti slabi. De asemenea, studiile au gasit o asociere intre fumat si dureri de spate. Manipularea osteopatica: medicii special instruiti pot efectua presiune, rezistenta si intinderi blande pentru a ameliora disconfortul articular si pentru a imbunatati echilibrul muscular si fluxul sanguin.

Injectiile, o solutie pentru durerile de spate
Daca terapiile de mai sus nu dau rezultatele dorite, cum tratam durerile de spate? Injectiile sunt o alta modalitate pentru ameliorarea durerii. Dr. Berkley le recomanda adesea, dupa ce un RMN sau o alta imagistica confirma ceea ce se gaseste in timpul unei examinari fizice. Injectiile sunt adesea folosite pentru a ajuta terapia fizica.

Pe langa reducerea durerii, injectiile pot ajuta la identificarea sursei durerii. De obicei, sunt administrate in ambulatoriu, ceea ce inseamna ca pacientii pleaca acasa in aceeasi zi. Printre cele mai frecvente injectii care calmeaza durerea de spate amintim injectia epidurala cu steroizi. „O solutie de cortizon este injectata in coloana vertebrala, reducand umflarea si iritarea in jurul unui nerv sau a unei parti a maduvei spinarii”, completeaza neurologul. Injectia selectiva a radacinii nervului si injectia sacroiliaca a articulatiei sunt alte injectii care amelioreaza durerile de spate.

Daca vorbim si despre tratamentul pe baza de medicamente, antiinflamatoarele precum aspirina, ibuprofen si acetaminofen pot oferi ameliorare pe termen scurt pentru durerile de spate. Insa pot provoca probleme grave la rinichi si stomac daca sunt folosite indelung.

Acelasi lucru este valabil si pentru canabidiol (CBD) si cannabis care sunt legale pentru utilizare medicala in unele zone. Au potential de efecte secundare periculoase, in special atunci cand sunt utilizate cu alte medicamente. Analgezicele pot fi extrem de dependente si trebuie utilizate numai pentru perioade scurte, cum ar fi dupa o interventie chirurgicala sau imediat dupa un accident sau vatamare majora.

„Ar trebui sa va adresati intotdeauna medicului dumneavoastra inainte de a lua orice medicament. Daca durerea se agraveaza sau incepe sa interfereze cu activitatile zilnice, trebuie sa mergeti la medic. Iar in cele din urma, daca nimic nu pare sa ajute, atunci poate interventia chirurgicala este ceea ce aveti nevoie”, incheie dr. Jason Berkley.

Stirea anterioara

2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ

Stirea Urmatoare

Doina Federovici: Investiții majore pentru dezvoltarea sistemului sanitar - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.