Cum să-ți îngrijești tenul după vârsta de 30 de ani. Reguli de aur pentru prevenirea îmbătrânirii pielii

Cum să-ți îngrijești tenul după vârsta de 30 de ani. Reguli de aur pentru prevenirea îmbătrânirii pielii

După vârstă de 30 de ani încep să apară primele semne de îmbătrânire ale pielii, caracterizate prin linii fine, riduri, cearcăne, pete hiperpigmentare sau ten uscat. Acest lucru este complet normal având în vedere că, odată cu înaintarea în vârstă, corpul începe să producă mai puțin colagen, scăzând astfel elasticitatea pielii. Deși îmbătrânirea este un lucru natural, există câteva obiceiuri care pot încetini acest proces:

1. FOLOSEȘTE PROTECȚIE SOLARĂ ZILNIC
Una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când vine vorba de îngrijirea pielii este folosirea protecției solare doar vara, când sunt la plajă sau la piscină. Deși expunerea excesivă la soare poate deteriora semnificativ pielea, protecția solara nu este de folos doar vara. Întrucât cremele cu factori de protecție conțin și ingrediente anti-îmbătrânire precum: peptide, vitamina C și agenți contra-pigmentare precum niacinamidă, rucinolul, acidul tranexamic etc. sunt de mare ajutor în lupta de prevenire a semnelor de îmbătrânire ale pielii

2. CURĂȚAȚI-VĂ FAȚA DIMINEAȚA ȘI SEARA
Un alt pas în rutina ta de înfrumusețare este să-ți cureți pielea atât dimineața, cât și înainte de culcare. Puteți folosi doar demachiant, dar cel mai eficient mod este spălarea cu un cleanser special conceput pentru tipul vostru de ten.

3. INCLUDE ÎN RUTINA TA ACIDUL GLICOIC
Dintre toți agenții anti-îmbătrânire, acidul glicoic face cu adevărat minuni, dezvăluie dermatologii. Acidul glicolic este un alfa hidroxi acid derivat din trestia de zahăr, ce acționează atât la nivel epidermic, cât și la nivel dermic. Curăță în profunzime tenul și ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafață pielii, favorizând, totodată, regenerea celulară. Este indicată folosirea lui și pentru îndepărtarea acneei.

4. DA-I O ȘANSĂ VITAMINEI C ȘI RETINOLULUI
Vitamina C este un alt agent care poate face minuni pentru pielea ta. Acționează ca un puternic antioxidant, neutralizând radicalii liberi care induc îmbătrânirea. Totodată, estompează petele pigmentare și semnele lăsate de acnee. Retinolul este un derivat al vitaminei C și este considerat cel mai puternic aliat în combatarea semnelor de îmbătrânire. Acesta ajuta la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare, stimulând producția de colagen.

5. APELEAZĂ LA UN PEELING CHIMIC
Peelingul chimic este folosit de dermatologi pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Începând cu vârstă de 30 de ani, puteți apela la astfel de tratamente pentru a preveni apariția ridurilor și a altor semne de imbratranire. Un peeling chimic presupune aplicarea unei soluții chimice pe ten cu scopul exfolierii, lăsând tenul mai neted și cu un aspect vizibil mai sănătos.

6. HIDRATEAZĂ-ȚI PIELEA
După 30 de ani, pielea nu mai are aceeași capacitate de a păstra un nivel de hidratare adecvat. Această problemă poate conferi tenului un aspect uscat și tern, ce e favorizează apariția ridurilor. Hidrați-vă constant pielea cu ajutorul unei creme potrivite tipului vostru de ten.

Stirea anterioara

Un jandarm aflat în afara programului de lucru a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

Stirea Urmatoare

Horoscopul anului 2025: Ce schimbări apar și ce mesaje ne transmit astrele în anul care tocmai a început

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.