Cum se prepară vinul medicinal din flori de păpădie

Cum se prepară vinul medicinal din flori de păpădie

Vinul medicinal de papadie este o licoare folosita cu succes atat in tratarea, cat si in prevenirea bolilor. Vinul de papadie este un tonic excelent, creste pofta de mancare, imbunatateste procesele metabolice si elimina toxinele din organism. De asemenea, previne ateroscleroza, este benefic in bolile de ficat si cele ale tractului gastro-intestinal. Vinul de papadie este, totodata, un bun diuretic, coleretic si antipiretic.

Pentru vinul de papadie se folosesc numai corolele papadiei (floarea, fara tulpina). Pentru a obtine 4 litri de vin, este nevoie de: aproximativ un borcan de 1 litru plin cu flori— de papadie 1 kilogram de zahar natural 1 lamaie 4 litri de apa 1 lingurita de drojdie Mod de preparare — Florile de papadie se spala sub jet de apa, intr-o sita, dupa care se pun intr-un vas inalt, emailat. — Se curata lamaia de coaja si apoi se stoarce. Se adauga sucul de lamaie si se pune totul peste florile de papadie. Apoi, se toarna trei litri si jumatate de apa. — Vasul se pune pe foc, se lasa lichidul sa fiarba cateva minute, dupa care se indeparteaza de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de 24 de ore. — A doua zi, se dizolva zaharul in jumatate de litru de apa, intr-un vas emailat. Se lasa sa fiarba, pana ce se transforma intr-un sirop, apoi se toarna peste infuzia din flori de papadie.

La final, se adauga drojdia, dizolvata in putina apa calda. — Vasul se acopera cu un tifon si se lasa la fermentat intr-un loc intunecos si calduros timp de 2 zile, moment in care lichidul se strecoara, se toarna intr-un recipient de sticla si se acopera cu un capac din plastic gaurit, in care se introduce un furtun pentru eliminarea dioxidului de carbon. — Se lasa intr-un loc intunecos, pentru continuarea procesului, timp de 1 saptamana, apoi se ‘’trage’’ lichidul din recipientul de sticla, folosind un furtun, pentru a nu agita depunerea de pe fundul vasului. — Vinul se toarna in sticle de culoare inchisa. Se inchide bine si se mai lasa timp de 4-6 saptamani.

Dupa aceasta perioada, vinul este gata de consum. Se pastreaza intr-un loc racoros, maximum 1 an. Administrare: Se administreaza cate 80 ml de vin de papadie, de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale, in cure de maximum 2 saptamani.

Stirea anterioara

Misiune contracronometru a pompierilor! Femeie găsită căzută în baie - FOTO

Stirea Urmatoare

Zece șoferi au rămas fără permis în doar o oră la Flămânzi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.