Verificaţi dacă lucraţi la o companie fără datorii. ANAF va publica „lista albă” în această lună
La ce ar trebui să fii atent când cureți frigiderul și congelatorul
Daca vrei sa incepi curatenia de primavara, nu uita bucataria. O bucatarie organizata te ajuta sa mananci mai sanatos. De asemenea, te ajuta sa pastrezi mancarea pe care o ai in conditii de siguranta. in cele mai multe cazuri, daca ai indoieli in privinta unui produs alimentar din frigiderul sau congelatorul tau, este mai bine sa il arunci. Acesta este cel mai bun sfat pentru a evita bolile alimentare. insa iata la ce ar trebui sa fii atenta atunci cand cureti frigiderul si congelatorul!
Curatarea frigiderului
Cel mai bine este sa programezi curatarea frigiderului cu o zi inainte de a merge de obicei la cumparaturi, astfel incat sa ai cele mai putine produse alimentare in casa. Scoate totul din frigider si arunca toate produsele suspecte sau mucegaite. Verifica toate datele de expirare si du la cos orice a depasit perioada de valabilitate.
Sterge rafturile si sertarele cu apa calduta si un sapun cu o formula delicata. Clateste cu apa calda si sterge cu un prosop de bucatarie. Adauga oricare dintre condimentele si dressingurile folosite doar pe jumatate intr-un singur recipient. Organizeaza lucrurile prin asemanare si gaseste-le un loc astfel incat sa stii mereu unde sa le gasesti.
Condimentele si alimentele cu un termen de valabilitate mare trebuie tinute pe rafturile de pe usa, deoarece aceasta este de obicei cea mai calda zona a frigiderului. Locurile cele mai reci ale frigiderului, sertarele, trebuie sa depoziteze carne, branzeturi, legume si orice altceva care se strica repede.
Pune o cutie cu bicarbonat de sodiu in mijlocul frigiderului pentru a absorbi mirosurile. Foloseste un termometru si verifica daca temperatura din interiorul frigiderului este undeva intre 2 si 4 grade Celsius. Cei mai multi experti spun ca temperatura optima este de 3 grade Celsius. Congelatorul ar trebui setat la -18 grade Celsius.
Setarul pentru legume pastreaza umiditatea pentru a reduce ofilirea, asa ca pastreaza verdeturile si legumele proaspete in acest sertar. Acestea ar trebui sa fie bune pentru aproximativ sapte zile.
În sertarul de carne, depoziteaza carnea proaspata si branzeturile. Produsele care nu au fost deschise pot fi pastrate pana la data de utilizare. Odata deschise, carnea poate fi consumata in decurs de 5 zile, iar branza tare poate fi mancata in cel mult trei saptamani. Organizeaza frigiderul astfel incat cele mai sanatoase alimente sa fie la indemana. Plaseaza alegerile mai putin sanatoase in partea din spate a frigiderului.
Curatarea congelatorului
Scoate toate produsele din congelator si fa inventarul. Daca nu poti recunoaste produsul alimentar sau pare distrus de congelator, arunca-l! Orice ai alege sa salvezi, infasoara in doua straturi de plastic sau depoziteaza in pungi frigorifice, pentru a evita expunerea la aer.
Carnea gatita si resturile alimentare pot fi tinute in congelator timp de doua luni. Carnea negatita si fructele de mare pot fi tinute pentru sase luni in congelator. Legumele si celelalte produse alimentare care nu au fost deschise din ambalajul initial pot fi tinute pentru un an in congelator.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.