Metode care ajută la întărirea sistemului imunitar

Metode care ajută la întărirea sistemului imunitar

Este mai important ca oricând să ai o imunitate bună, care să-ţi susţină organismul în lupta cu virusurile. În timp ce o dietă sănătoasă, forma fizică bună şi stările emoţionale pozitive stimulează şi întăresc sistemul imunitar al organismului, boala, medicamentele precum şi stresul excesiv îl inhibă şi îl slăbesc.

Vitaminizează-ţi organismul
Vitamina C este denumită şi vitamina imunităţii, intervenind în foarte multe etape şi secvenţe ale procesului de apărare a organismului. Stimulează secreţia de interferon, mobilitatea fagocitelor, îmbunătăţeşte capacitatea de percepţie a celulelor imunitare la factorii agresivi, creşte rezistenţa organismului la febră. Mari cantităţi de vitamina C se găsesc în: măceşe, coacăze negre, kiwi, pătrunjel verde, ardei verde, citrice. Medicii din China au precizat că vitamina C injectabilă a fost utilă ca adjuvant în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, iar informaţia nu este deloc de neglijat.

Vitamina A are un rol esenţial în buna stare a pielii şi a mucoaselor, care sunt prima barieră în calea agenţilor infecţioşi. Această vitamină întreţine procesele imunitare, fiind necesară în secreţia unor enzime şi proteine cu rol în sistemul de apărare. Sursele naturale de vitamina A sunt morcovi, spanacul, varza, pepenii galbeni, laptele proaspăt. De asemenea, vitamina B6 are rolul de a activa anumite enzime şi este indispensabilă în procesul formării anticorpilor. Sursele naturale de vitamina B6: sunt untul, drojdia de bere, tărâţele de grâu, soia, nucile, etc.

Exerciţiile fizice ajută corpul
Studiile recente arată că exerciţiile fizice regulate, efectuate ca un antrenament uşor, timp de 15-30 de minute pe zi, pot stimula sistemul imunitar, prevenind o serie de boli. Explicaţia este simplă: majoritatea anticorpilor circulă în sânge. În timpul sportului, capilarele din muşchi care în general, stau inchise (deci fluxul sanguin la acest nivel în stare de repaus este foarte mic) se deschid, prin ele circulând o mare cantitate de sânge. Astfel este folosit şi sângele stagnant, sistemul circulator funcţionează spre cote maxime, anticorpii circulă în toate zonele organismulu şi se produce oxigenarea corpului. Mai mult, este prevenit riscul coagulării căci sângele a fost mobilizat din depozite şi totodată este stimulată refacerea sângelui şi a globulelor roşii.

Vaccinează-te
Vaccinarea este denumită imunizarea activă deoarece este o metodă de profilaxie împotriva bolilor infecţioase. Vaccinul este un preparat care are în compoziţie antigene virale sau microbiene care odată introduse în organism activează sistemul imunitar care va secreta anticorpi, ce vor proteja organismul împotriva infecţiei, stimulând astfel sistemul imunitar să acţioneze.

Stirea anterioara

Ziua de 23 martie se încheie cu patru decese cauzate de coronavirus în România, dintr-un total de șapte

Stirea Urmatoare

Element de muniție în perfectă stare de funcționare descoperit într-o pădure din Horlăceni

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.