Noi informații despre carnea albă și colesterol

Noi informații despre carnea albă și colesterol

Are mai putin colesterol carnea alba fata de cea rosie? Am tinde sa spunem ca da, insa un studiu recent ne contrazice. Este la fel de periculoasa. Studiul a fost realizat la Institutul Children`s Hospital din Oakland. Oamenii de stiinta au eliminat din teste carnea de peste si produsele procesate, precum cârnatii sau sunca.

Au ajuns la concluzia ca, daca vrem sa ne diminuam nivelul de colesterol din sânge, ar trebui sa consumam mai putina carne, indiferent ca este vorba de cea de pui ori de vita sau porc. Pentru ca are acelasi efect negativ asupra sanatatii vaselor sangvine.

Cel mai bine este sa mâncam proteine din lactate si legume, precum fasole sau ciuperci.

De altfel, spun specialistii, nu ar trebui sa ne uitam la colesterol când alegem intre sortimentele de carne, ci la aportul pe care il au in aparitia bolilor cardiovasculare. Iar la acest capitol, carnea rosie ramâne in continuare pe primul loc.

Sursa: stiridinsanatate.com

Stirea anterioara

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească” la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani

Stirea Urmatoare

Sunați la 112 dacă o vedeți pe Anastasia! Polițiștii botoșăneni caută o fată, de 13 ani, dată dispărută de familie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.