Posibil tratament pentru West Nile

Posibil tratament pentru West Nile

Cercetatorii americani si canadieni au identificat o proteina care ajuta la combaterea virusului West Nile, se arata în studiul publicat duminica trecuta în revista Nature Immunology. Oamenii de stiinta au studiat rolul unei enzime, caspaza 12, care activeaza secretia de catre organism a substantelor care fac parte dintre reactiile apararii imunitare în fata agentilor infectiosi.

Functionarea acestei proteine pentru a combate infectiile bacteriene a fost studiata deja, dar nu în cazul unei infectii virale. Proteina caspaza 12 intervine în capacitatea sistemului imunitar de a detecta infectia virala, recunoscand componentele sale genetice. Acest mod de recunoastere este indispensabil pentru „lupta“ împotriva virusului West Nile.

„Soarecii fara proteina caspaza 12 mor mai repede în urma infectarii cu virusul West Nile si au niveluri mai ridicare de virusuri în sange decat soarecii normali“, a explicat profesorul de epidemiologie Erol Fikrig (Yale), coautor al studiului. „Rezultatele noastre pregatesc terenul pentru dezvoltarea de compusi farmaceutici care pot creste activitatea caspazei 12, pentru a favoriza eliminarea virusului“, a apreciat si profesoara Maya Saleh, de la Universitatea McGill. „Aceste rezultate au un potential semnificativ pentru a fi aplicate în terapie“, a adaugat ea. Virusul West Nile este transmis în general prin întepatura tantarilor sau transfuzii de sange. Simptomele grave includ febra mare, dureri de cap, dureri în gat, ameteli, convulsii, pierderea vederii si chiar paralizie. Circa 80% dintre persoanele infectate nu prezinta nici un simptom, au precizat oficialii.

Pana la identificare unui tratament sigur trebuie sa stim ca tantarii pot intepa si prin haine, asa incat aplicarea de substante care resping tantarii pe baza de pemetrhin pe suprafata hainelor poate asigura un grad suplimentar de protectie. Substantele pe baza de permethrin nu se aplica direct pe piele. Nu este necesara aplicarea substantelor care resping insectele pe pielea acoperita de haine. Intervalul dintre apusul si rasaritul soarelui este perioada de activitate maxima pentru majoritatea speciilor de tantari. Este important sa avem grija sa folosim substante care resping insectele si imbracamintea cu maneci lungi e bine sa o purtam mai ales seara si dimineata - sau sa evitam activitatile in aer liber in acest interval.

Stirea anterioara

Cum puteți scăpa rapid de mucegaiul din mașina de spălat

Stirea Urmatoare

Tragedie la Tudora! Un bărbat de 64 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.