Remedii naturale care te ajută să scapi de durerea de dinți
Durerile de dinti si de masele sunt neplacute si foarte greu de suportat. Insa, le putem preveni doar daca avem grija zilnic de dantura noastra si mergand la controale periodice la stomatolog. De aceea, daca acestea apar, acestea nu trebuie neglijate.
De indata ce durerea apare, trebuie sa apelam la un medic stomatolog. Insa, daca nu poti sa ajungi in timp util la un medic, exista cateva remedii naturale care pot fi folosite pentru a diminua durerea.
Apa rece cu zeama de lamaie
Zeama de lamaie este eficienta in combaterea cariilor. Dizolva sucul de la lamaie intr-un pahar de apa rece cu gheata si clateste-ti gura cu acest amestec de trei ori pe zi. Daca ai gingia inflamata sau infectata, poti folosi pe post de compresa un cub de gheata, invelit intr-o bucata de tifon. Gheata va calma inflamatia, dar si durerile.
Sucul de merisoare
Potrivit specialistilor in medicina dentara, o cantitate de 110 grame de suc de merisoare pe zi previne placa bacteriana care determina aparitia cariilor. Este recomandat sa alegi o varianta de suc fara zahar pentru a nu ingreuna situatia.
Compresele cu alcool
Aplicarea compreselor cu alcool in zona in care se simte durerea ajuta la ameliorarea acesteia pe termen scurt. Asta nu inseamna ca trebuie sa aplici neaparat o bautura alcoolica. Poti folosi, spre exemplu, esenta de vanilie. Aceasta are un continut suficient de mare de alcool pentru rezultate rapide.
Uleiul esential de arbore de ceai
Aplicarea locala a uleiului esential de arbore de ceai nu numai ca amelioreaza durerea, insa previne si gingivita si alte boli ale gingiilor.
Clatirea gurii cu apa cu sare
Combinatia de apa calduta cu sare este eficienta in calmarea durerilor de dinti si masele. Dizolva o lingurita sau doua de sare de mare intr-un pahar cu apa calduta si clateste-ti gura cu acest amestec. Durerile de masea vor fi ameliorate.
Spalarea dintilor si a maselelor cu ulei de mustar
Uleiul de mustar este un ulei cu proprietati calmante, asa ca te va ajuta sa scapi de durerile de dinti si masele. Amesteca uleiul de mustar cu zeama de lamaie, pune-le pe periuta de dinti si spala-te cu un asemenea amestec de doua-trei ori pe zi. Vei observa ca durerile vor disparea treptat, pe masura ce folosesti mai des acest amestec pentru curatarea dintilor.
Usturoiul
Alicina, substanta predominanta din usturoi, are efecte calmante, precum si antiinflamatoare. Asadar, usturoiul te poate ajuta sa scapi de durerile de dinti si de masele. Prepara, cu ajutorul unui mojar, o pasta din usturoi si sare. Poti folosi, optional, si una-doua picaturi de ulei de masline, pentru omogenizarea pastei. Aplica pasta exact pe dintele sau pe maseaua dureroasa si las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute. Foloseste aceasta pasta de trei-patru ori pe zi si vei reusi sa ameliorezi durerile.
Pliculete de ceai de menta
Ceaiul de menta, sub forma de pliculete, poate fi folosit pentru a amortiza durerea si a calma gingiile sensibile. Tot ce trebuie sa faci este sa infuzezi un pliculet de ceai verde in 250 ml de apa clocotita. Lasa amestecul la infuzat 15 minute, dupa care aplica plicul de ceai caldut pe zona dureroasa.
Ulei de cuisoare
Uleiul de cuisoare este cunoscut din vremuri stravechi ca fiind un leac la indemana in calmarea durerilor de dinti. Acesta are in compozitie eugenol, care este un antiseptic natural. Pune una-doua picaturi de ulei de cuisoare pe o discheta demachianta si sa aplic-o pe zona cu probleme. Inainte de folosire, dilueaza uleiul de cuisoare cu cateva picaturi de ulei de masline sau apa.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.