Tratamente naturiste pentru gastrită

Tratamente naturiste pentru gastrită

Gastrita este o afecțiune care afectează mucoasa stomacului unei persoane, provocând inflamație. Unele cazuri de gastrită sunt tratabile acasă cu remedii naturiste simple.

Gastrita descrie orice afecțiune care inflamează mucoasa stomacului. Bacteria Helicobacter pylori, un tip de bacterie care infectează stomacul și intestinul subțire, fiind cea mai frecventă cauză a gastritei la nivel mondial. Cu toate acestea, alți factori pot provoca o apariție a gastritei, inclusiv:
consumul excesiv de alcool
utilizarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru o perioadă îndelungată
alte infectii
stres

Unele simptome comune sunt greața, vărsăturile, senzația de sațietate, stomacul umflat, durerea de stomac și  senzația ca te roade în abdomen.

Deși există cazuri în care tratamentul medical este necesar pentru a trata gastrita, mulți oameni pot gestiona acesta boala acasa, cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Acest articol analizează cele mai bune nouă remedii casnice pentru gastrită.
Nu toate remediile vor funcționa pentru toată lumea, așa că o persoană poate avea nevoie să încerce mai multe dintre aceste remedii, înainte de a găsi ce funcționează cel mai bine pentru el.

Urmați o dietă antiinflamatoare
Gastrita se referă la inflamația mucoasei stomacului, astfel încât o dieta care ajută la minimizarea inflamației poate oferi in timp o solutie benefica pentru tratament. Cu toate acestea, cercetările nu au demonstrat în mod concludent că o anumita dietă cauzează sau previne gastrita.

Păstrând un jurnal alimentar, oamenii pot identifica ce alimente le declanșează simptomele. Ei pot începe apoi să reducă consumul acestor alimente sau să le evite cu totul.

Potrivit unui studiu recent, unele dintre alimentele care pot agrava gastrita includ:
produse din carne
alimente cu zahăr
mancaruri picante
mancare prajita
alcool

Luați un supliment alimentar cu extract de usturoi
Unele cercetări sugerează că extractul de usturoi poate ajuta la reducerea simptomelor gastritei. Zdrobirea usturoiului crud și consumul acestuia poate funcționa, de asemenea, bine.

Dacă unei persoane nu îi place gustul usturoiului crud, poate încerca să taie usturoiul și să-l mănânce cu o lingură de unt de arahide sau să-l împacheteze în curmale. Gustul untului de arahide sau al curmalei va ajuta la mascarea aromei de usturoi.

Încearcă probioticele
Probioticele pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și pot încuraja mișcările intestinale regulate. Suplimentele probiotice introduc bacterii bune în tractul digestiv al unei persoane, ceea ce poate ajuta la oprirea răspândirii Helicobacter pylori.

Consumul de alimente care conțin probiotice poate îmbunătăți, de asemenea, simptomele gastritei. Aceste alimente includ:
iaurt
kimchi
varză murată
chefir

Bea ceai verde cu miere de manuka
Un studiu a arătat că consumul de ceai verde sau ceai negru cel puțin o dată pe săptămână ar putea reduce semnificativ prezența Helicobacter pylori în tractul digestiv.

Mierea de Manuka poate fi, de asemenea, benefică, deoarece conține proprietăți antibacteriene care ajută la combaterea infecțiilor. Este disponibila pentru cumpărare în magazinele naturiste și online.

Folosiți uleiuri esențiale
Uleiurile esențiale, cum ar fi lemnul de cedru și uleiul de oregano, ajută la eradicarea Helicobacter pylori. Cu toate acestea, cei care le consuma ar trebui să dilueze uleiurile esențiale cu un ulei purtător înainte de a le aplica pe piele. Nu ar trebui să ingereze niciodată uleiurile.

Alte uleiuri care pot avea un efect pozitiv asupra sistemului digestiv includ menta, ghimbirul și cuișoarele. Cei care doresc să foloseasca uleiuri esentiale ar trebui sa folosească uleiurile într-un difuzor si ar trebui sa consulte un medic despre cum să le folosească în siguranță pentru a ajuta la ameliorarea gastritei.

Mâncați mese mai ușoare
Consumarea de cantitati mari de alimente, bogate în carbohidrați, poate pune presiune asupra sistemului digestiv al unei persoane și poate agrava gastrita.

Un studiu recent a mai arătat că orele neregulate ale mesei pot provoca o apariție a simptomelor de gastrită.

Consumul de cantitati mici de alimente în mod regulat pe parcursul zilei, poate ajuta la ușurarea procesului digestiv și la reducerea simptomelor gastritei.

Renuntati la fumat
Fumatul poate afecta mucoasa stomacului și crește riscul de a dezvolta cancer de stomac.

Renunțarea la fumat poate reduce iritația la nivelul mucoasei stomacului, permițând acestuia să se vindece și ajutând astfella atenuarea simptomelor gastritei.

Nu abuzați de medicamente
Utilizarea anumitor medicamente, cum ar fi ibuprofenul, poate crește riscul de a dezvolta gastrită și alte complicații gastro-intestinale.

Evitarea consumului excesiv de medicamente poate elimina o cauză a gastritei, iar oprirea utilizării acestora în timpul unei crize poate ajuta la evitarea iritarea mucoasei stomacului.

Luarea prea multor medicamente pentru durere fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina, poate deteriora, de asemenea, mucoasa stomacului și poate agrava gastrita.

Reduceti stresul
Stresul poate provoca crize de gastrită, așa că reducerea nivelului de stres este o modalitate importantă de a ajuta la gestionarea afecțiunii.

Tehnicile de management al stresului includ:
masaj
meditaţie
yoga
exerciții de respirație
Simptome

Simptomele gastritei includ:
greaţă
vărsături
o senzație de roade sau arsură în stomac
senzație de sațietate după ce ai mâncat doar o cantitate mică de alimente

Deși gastrita poate fi neplăcută, din punct de vedere medical nu este considerata ca fiind o afecțiune gravă. Totusi ar trebui să consultati un medic dacă simptomele persistă sau se agravează în timp.

Cât durează până se vindecă gastrita?
Perioada de vindecare pentru gastrită depinde de cauză.

Gastrita acută poate necesita antibiotice, dar de obicei dispare în câteva zile.

Dacă nu se tratează gastrita, aceasta se poate dezvolta în gastrită cronică, care poate dura luni sau ani să dispară.

Preventia
Deși cauza gastritei variază de la o persoană la alta, se pot face câțiva pași pentru a evita aceste simptome.

Acești pași includ:
evitarea alimentelor declanșatoare cunoscute
renunțarea la fumat, dacă este cazul
gestionarea și reducerea stresului
evitarea alcoolului
menținerea unei greutăți moderate
evitând utilizarea excesivă a medicamentelor pentru durere
Remediile naturiste pot ajuta mulți oameni să gestioneze gastrita. Cu toate acestea, dacă simptomele nu dispar, este esențial să consultati cu un medic.

Când să consultați un medic
Persoanele cu gastrită ar trebui să consulte un medic dacă au:
o criză de gastrită care durează mai mult de o săptămână
vărsături de sânge
sânge în scaun

Medicul va pune întrebări și va efectua un examen fizic. În unele cazuri, s-ar putea dori să efectueze anumite teste.

Medicamentele pe care medicii le prescriu de obicei pentru gastrită:

Blocanți ai histaminei 2 (H2): aceștia pot ajuta la scăderea producției de acid. Sunt disponibile mai multe astfel de medicamente si se elibereaza cu prescripție medicală.
Inhibitori ai pompei de protoni (IPP): Aceștia pot funcționa și pentru a reduce producția de acid din stomac si se elibereaza cu prescriptie medicala.
Antibiotice: Aceste medicamente pot trata infecțiile cu Helicobacter pylori.

Concluzii
Gastrita este o afecțiune care afectează mucoasa stomacului, ducând la inflamație. Cauzele obișnuite includ consumul intens de alcool, fumatul, stresul, utilizarea excesivă a analgezicelor și infecțiunea cu Helicobacter pylori.

Simptomele gastritei includ dureri de stomac, balonare abdominală, greață, vărsături și senzație de plenitudine.

În cele mai multe cazuri, gastrita se trateaza de la sine. Cu toate acestea, medicul poate recomanda medicamente care pot ajuta la reducerea acidului din stomac.

Unii oameni preferă să încerce remedii naturiste, care pot ajuta și la ameliorarea simptomelor. Remediile naturiste includ consumul de ceai verde și miere, administrarea de probiotice și utilizarea suplimentelor cu extract de usturoi.

Trebuie contactactat imediat medicul dacă simptomele gastritei se agravează sau apar altele noi.

Stirea anterioara

Șoferul urmărit pe străzile din Botoșani a fost reținut pentru 24 de ore

Stirea Urmatoare

Amendat și lăsat 3 luni fără permis, după ce a fost prins de radar cu 115 km la oră în localitate

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.