O primă ediţie a Memorialului Mihai Diaconu s-a desfăşurat la Laurian - FOTO

O primă ediţie a Memorialului Mihai Diaconu s-a desfăşurat la Laurian - FOTO

Profesorul care şi-a dedicat întreaga carieră formării copiilor valoroşi prin şah, câştigând alături de ei nenumărate medalii la competiţii naţionale şi internaţionale, are acum un concurs memorial. Mihai Diaconu a fost profesor în cadrul Casei Corpului Didactic, dar a coordonat şi lotul naţional de şah, plecând dintre noi în urmă cu doi ani. 

Pe 27 mai, la Colegiul Național „A. T. Laurian", s-a desfășurat prima ediție a concursului de șah „Memorialul Mihai Diaconu", activitate inclusă în cadrul proiectului Sporturile/jocurile minții în spațiu outdoor, realizat prin Asociația de Tineret 2010 EUROPA, finanțat de asociație și de către Fundația Comunitară, Iași din „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Botoșani”.

Activitatea a reunit 90 de elevi și adulți, în noul spațiu, creat special în curtea interioară a corpului B a colegiului botoşănean, participanţii jucând 7 runde, în sistem elvețian, pe categorii de vârstă. Arbitrajul a fost asigurat de profesorii Elena Alecsa, organizatorul activității, și Alin Apostol din Iași.

La festivitatea de deschidere a memorialului au fost prezenți Silvia Diaconu, soţia regretatului profesor şahist, profesorul Ioan Onofrei, coordonatorul proiectului și directorul colegiului, profesorul dr. Mihaela Prăjinariu, directorul adjunct, Mihai Baltă, maestru al sportului, implicat în activitatea federației, Ana Țepeș, inspector la Direcția de Sport a județului Botoșani, Andrei Amos, director adjunct la Clubul Sportiv Botoșani, Cristina Breșug, precum și profesorul Alin Apostol și Alexandru Andrei Breșug, foști membri ai lotului național de șah, coordonat de profesorul Mihai Diaconu.

Organizatorii au oferit tuturor participanților diplome de participare, iar câștigătorii primelor 4  locuri pe fiecare categorie de vârstă au primit diplome, medalii, rucsacuri, garnituri de șah și brelocuri. Proiectul „Sporturile/jocurile minții în spațiu outdoor”, va continua, într-o primă etapă, până în luna iulie, prin organizarea unui mare simultan de șah și a altor activități destinate pasionaților.

„Prin proiect, activități, amenajarea spațiului și dotările realizate, am încercat să aducem șahul și alte jocuri ale minții cât mai aproape de tinerii laurieni, dar și de restul comunității botoșănene, pentru a contribui, astfel, la dezvoltarea armonioasă a noii generaţii.”, a explicat  Ioan Onofrei, coordonatorul proiectului, director al Colegiului Naţional „A.T Laurian" Botoșani.

„M-am bucurat foarte tare să particip la această activitate, deoarece rar găsim tineri interesați de șah si sunt sigur că dl. profesor Diaconu s-ar fi bucurat și el!”, sunt cuvintele lui Cosmin  Vacariu, elev în clasa IX- a G, Colegiul Național „A.T Laurian" Botoșani.

„Memorialul domnului profesor de șah Diaconu, din 27 mai, a fost și o oportunitate de a ne aduce aminte, cu bucurie, de dl. profesor, despre ce a făcut el bun și frumos și, în același timp, a fost un moment în care am jucat șah aducându-ne aminte că șahul este mai mult decât un joc. El face mult mai mult decât să îmbunătățească memoria sau abilitățile strategice. Șahul poate forma prieteni buni și legături puternice de lungă durată.”, a declarat şi Emilia  Cuciureanu, elevă în clasa XI- a G, Colegiul National „A.T Laurian" Botoșani.

Stirea anterioara

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din nou își face prezența la un Festival Internaţional

Stirea Urmatoare

Trei oferte pentru Autostrada de care se va lega Drumul Expres Botoșani - Suceava

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.