Membrii Cercului de lectură de la Școala 7 Botoșani, în vizită la „Piticii” de la Grădinița „Albă ca Zăpada” Dorohoi - FOTO

Membrii Cercului de lectură de la Școala 7 Botoșani, în vizită la „Piticii” de la Grădinița „Albă ca Zăpada” Dorohoi - FOTO

În cadrul Săptămânii Educației Globale, sub egida Proiectului „Ascultă povestea mea!” „piticii” de la Grădinița „Albă ca Zăpada” Dorohoi, sub coordonarea educatoarelor – prof. Anca Enache și Maria Enache, marți 14 noiembrie, au avut ca oaspeți elevii clasei a VIII-a, membri ai Cercului de lectură „Unde fugim de-acasă” de la Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, sub directa îndrumare a doamnei profesor Loredana – Nicoleta Carcea.

Proiectul și-a propus ca, prin activitățile defășurate, să-i pregătească pe copiii de grădinița pentru a putea să se bucure de lectură când vor fi mai mari, iar pe elevii de gimnaziu să învețe bucuria de a dărui voluntar, în acest caz, de a le citi celor mici povești.

Scopul proiectului este - insuflarea dragostei pentru povești, cultivarea ideii că prezența cărții în viața omului o ușurează și o fac mai plăcută, insuflarea dorinței de a dărui necondiționat, de acționa în mod voluntar din dorința de a împărtăși cu ceilalți plăcerea lecturii, iar obiectivele - utilizarea unor tehnici și metode moderne de lectură pe nivele de învățământ; punerea în discuție a unei teme/ a unui motiv, personaj etc. prezente/ prezent în mai multe texte.

Astfel tactul pedagogic al dnei profesor, cuvintele calde și cu mult suflet, implicarea și dăruirea cu care oaspeții le-au citit copiilor frumoși și curioși „Povestea melcului fără casă”/„Povestea lui Bobiță” (autor - Adina Popescu), au făcut ca această zi să fie de neiutat atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.
Seriozitatea, dăruirea, răbdarea împletite cu creativitatea, tonalitatea adecvată au făcut ca deopotrivă preșcolari și elevi să nu-l lase pe melcul supărat, Bobiță, fără căsuță: i-au construit una atent decupată și vesel colorată făcând astfel ca obiectivele propuse să fie atinse.

Doamna prof. Loredana Carcea a precizat faptul că: „Cititul e la fel de important pentru dezvoltarea unui copil ca jocul. De fapt, cititul are un rol fundamental în dezvoltarea emoțională și intelectuală și în deprinderea abilităților de comunicare și interacțiune ale copilului, îmbogățind cunoștințele acestuia despre lumea care îl înconjoară și cu expresii/ cuvinte care nu sunt folosite în limbajul de zi cu zi. Cititul încurajează creativitatea, imaginația și descoperirea unor soluții pentru rezolvarea diferitelor situații”.

Știm sigur că atâta vreme cât mai sunt oameni care simt, gândesc și realizează lucrurile așa cum au fost realizate astăzi, în cadrul acestei activități, mai sunt și speranțe că putem ține departe de calculator și telefon copiii și tinerii de astăzi.

Mulțumim, dragi prieteni, pentru minunata zi petrecută împreună! Sperăm într-o prietenie de durată, că vom găsi mai multe oportunități de colaborare, ca și de întâlniri. (Prof. Maria Enache – responsabil G.P.P. „Albă ca Zăpada” Dorohoi)

Stirea anterioara

Viață răpusă de fumatul în locul nepermis

Stirea Urmatoare

Locurile de muncă vacante la nivelul județului Botoșani luni 25 noiembrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.