Cum să deosebești un telefon contrafăcut de unul original

Cum să deosebești un telefon contrafăcut de unul original

Recunoaste: nu ai mai putea trai fara telefon, este aproape de neconceput sa iesi din casa fara acest dispozitiv indispensabil, nu? Daca da, atunci esti si tu precum cei mai multi oameni, care s-au obisnuit sa aiba la indemana telefonul non-stop si sa fie conectati la internet si la tot ce se intampla in lume. Smartphone-urile se gasesc acum la toate "tarabele" si sunt deja ceva total obisnuit, mai ales pentru ca devin tot mai accesibile. Din pacate, odata cu cresterea lor in popularitate, a crescut si numarul de telefoane contrafacute, vandute la preturile celor originale.

Ca sa nu te lasi pacalita cu astfel de produse, afla cum sa faci diferenta intre un telefon contrafacut si unul original!

Care sunt indiciile ca un telefon este contrafacut?

Exista doua branduri de smartphone-uri care de cativa ani domina piata telefoanelor mobile. Ne referim, desigur, la Apple si la Samsung, cei doi mari rivali pe aceasta piata. Desigur, mai exista multe alte branduri de renume care au produs smartphone-uri foarte bune si populare, precum Sony sau HTC, insa cele doua de mai sus sunt fara indoiala cele mai cumparate in lume.

Problema este ca, odata cu popularitatea, incep sa apara si cei care falsifica produsele in cauza, pacalindu-i pe oameni si oferindu-le telefoane proaste la preturi mari. In vreme de iPhone-urile ruleaza sistemul de operare iOS, care este proprietatea absoluta a lui Apple, multe alte smartphone-uri (de exemplu Samsung sau HTC) functioneaza cu Android, un sistem de operare care poate fi mult mai usor falsificat de diversi producatori. Un Android fals este greu de distins de cel real, mai ales daca nu te pricepi. De altfel, si un telefon fals este greu de descoperit pentru un om de rand, dar noi vom incerca sa iti dam cateva puncte de reper in acest sens.
Verificarea fizica a telefonului

In mod normal, pentru telefoanele contrafacute se folosesc materiale mult mai ieftine, iar acesta este un prim indiciu ca produsul tau nu este unul original. Iata ce trebuie sa verifici:

1. Sticla folosita la telefoanele contrafacute este foarte ieftina si se zgarie foarte usor. In plus, marginea din jurul ecranului este mai mare in cazul telefoanelor contrafacute. Un ecran prost reda mult mai slab luminile si are o luminozitate scazuta.

2. Daca exista un buton de Home, la baza ecranului, acesta nu este pozitionat exact unde trebuie. Fie verifici cu o poza de pe internet, fie pui telefonul tau langa telefonul unui prieten care e sigur de autenticitatea lui.

3. Logoul de pe telefon este reliefat si il poti simti daca treci cu degetul pe el. In plus, poate fi razuit cu unghia.

4. Daca scoti carcasa telefonului si te uiti inauntru, unde este pozitionata bateria, poti observa ca mici componente sunt diferite fata de cele ale unui telefon original.

5. Specificatiile de pe baterie nu sunt aceleasi cu cele de pe o baterie originala.

Verificarea performantei telefonului

Daca telefonul tau iti ridica suspiciuni referitoare la originalitate si ai facut verificarile fizice, urmeaza sa ii testezi performanta. Un telefon contrafacut va lucra mult mai incet decat unul original, pentru ca nici sistemul de operare nu este cel adevarat. Un telefon fals va avea urmatoarele probleme:

1. Camera foto va face poza de o calitate mult mai proasta decat se specifica pe pachet.

2. Instaleaza niste jocuri pentru telefon care au o grafica foarte avansata, precum D-Day sau Contract Killer. Atunci cand le pornesti pe un telefon contrafacut, vor merge foarte incet sau se vor bloca de tot.

3. Treci rapid prin meniul de aplicatii, facand gesturi cat mai iuti si deschizand mai multe aplicatii din meniu. Telefoanele contrafacute nu au o viteza de raspuns la fel de mare precum cele originale, asa ca vei observa o incetineala evidenta atunci cand treci rapid prin meniu.

4. Restarteaza telefonul, pentru ca telefoanele false pornesc mult mai incet - poate dura chiar si cateva minute sa intre in sistemul de operare.

Cum sa eviti cumpararea unui produs contrafacut

Cel mai bine ar fi sa cumperi telefoanele din magazine sigure, chiar daca pretul este mare. Orice produs cumparat la mica intelegere sau la mana a doua poate fi unul contrafacut. Daca iti cumperi telefonul de pe un site precum Ebay sau Amazon, fii atenta ca utilizatorul de la care cumperi sa aiba reputatie buna si note pozitive de la cumparatori.

Foarte important este, insa, sa nu cazi in capcana preturilor mici. Un produs aparut relativ recent pe piata nu se va vinde niciodata cu un pret exceptional de mic. Tine minte: daca suna prea bine ca sa fie adevarat, probabil nu e adevarat.

Urmeaza sfaturile de mai sus si vei sti sa distingi un telefon contrafacut de unul original, astfel incat sa nu te lasi pacalita de rauvoitori. Sursa: divahair.ro

Stirea anterioara

Semne care te ajută să anticipezi instalarea unui atac de cord. Chiar şi cu o lună înainte

Stirea Urmatoare

Rezultate EXIT POLL Alegerile Prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu și Elena Lasconi vor intra în turul al doilea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.