Serviciile de securitate, în alertă: Un expert în securitate semnalează o nouă formă de malware
Deşi s-a răspândit în timp record, perturbând activitatea companiilor cu infrastructură IT slab protejată, malware-ul WannaCry nu pare a fi creat de programatori experimentaţi, eficienţa mecanismului de propagare fiind atribuită exploatării a două vulnerabilităţi folosite anterior în campanii de spionaj de către agenţia americană NSA (National Security Agency).
Publicate online în urma unui atac informatic ce a vizat chiar serverele NSA, cele 7 unelte dezvoltate special pentru infiltrarea PC-urilor vulnerabile în scopul facilităţii activităţilor de spionaj nu au fost utilizate până acum la întregul potenţial, potrivit Go4it.
Deghizat pentru a semăna cu mult mai cunoscutul ransomware WannaCry, noul malware numit EternalRocks obţine acces neautorizat asupra PC-urilor compromise şi rămâne în aşteptare, fără a cauza pagube imediate. Reţeaua de tip botnet rezultată poate fi însă activată oricând pentru desfăşurarea altor atacuri informatice de mare amploare, asupra unor ţinte alese de hackeri.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.