Meteorologii au emis o informare meteo de vânt și precipitații moderate cantitativ
Alergarea reduce riscul de deces. Cât de des ar trebui să o facem
Alergarea o dată pe săptămână, benefica. Sportul individual sau de grup, alergarea este la îndemâna aproape tuturor. Conform noilor cercetări efectuate de specialisti din Australia, Thailanda, Austria și Finlanda, alergatul o dată pe săptămână ar fi benefic pentru sănătate și ar reduce riscul de deces.
Noile cercetări internaționale au arătat că, indiferent cât timp sau cât de rapid, alergarea poate scădea riscul de deces pentru cei care o fac chiar și o dată pe săptămână. Această metaanaliză, realizată de cercetători din Australia, Thailanda, Austria și Finlanda, a examinat 14 studii preexistente de sănătate a 232.149 de persoane urmate între 5,5 și 35 de ani.
Cercetatorii au analizat datele pentru a vedea daca exista o asociere intre rasa si riscul de moarte, toate bolile cardiovasculare si cancerul.
Alergarea o dată pe săptămână, benefica. Alergarea este benefică, indiferent cât timp sau cât de rapid
Rezultatele lor, preluate online de British Journal of Sports Medicine, au arătat că alergarea părea să reducă cu 27% riscul de mortalitate cauzală la bărbați și femei, comparativ cu subiecții care nu au alergat niciodată.
În plus, orice cantitate de AVC a fost asociată cu un risc mai mic cu 30% de boli cardiovasculare și, de asemenea, a redus riscul de deces prin cancer cu 23%. Cea mai mică cantitate de accident vascular cerebral, evaluată în studiu la mai puțin de 50 de minute pe săptămână, cu o viteză mai mică de 8 km/h, a fost asociată cu o reducere semnificativă a riscului de deces din toate cauzele.
Deși oamenii de știință nu au reușit să stabilească o cantitate minimă de alergare pentru a-și reduce riscul de mortalitate, studiul lor nu le-a permis să spună că creșterea frecvenței, a duratei cursei a dus la rezultate mai bune in ceea ce prveste longevitatea. Dar, deoarece această metaanaliză se bazează pe observație, cercetătorii subliniază că nu poate stabili o legătură cauzală. De asemenea, aceștia observă că revizuirea a numai 14 studii a limitat concluziile și că metodele fiecărui studiu au variat foarte mult, ceea ce ar fi putut influența rezultatele. Ei concluzionează însă că alergarea, indiferent cât de multa sau cât de deasa, este mai buna pentru tine decât să nu alergi deloc și că sportul poate îmbunătăți sănătatea și longevitatea populației.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.