Ce faci când te mănâcă pielea după duș

Ce faci când te mănâcă pielea după duș

Dusurile pot lasa pielea curata, dar in cazul in care in care iti provoaca mancarime, probabil ca o sa ti se para ca sunt mai mult incomode decat racoritoare. Cum sa scapi de aceasta mancarime iritanta depinde de ceea ce o cauzeaza.

Daca esti predispus la alergii, mancarimi ale pielii ar putea rezulta din sapun, transpiratie sau chiar apa in sine. Un dus prea fierbinte, care usuca pielea ta ar putea sa te faca sa te scarpini. Aceasta mancarime vine insotita de eruptii cutanate usoare sau intense. Ea poate avea loc pe o anumita zona a corpului sau peste tot corpul. Multi oameni considera ca aceasta mancarime provoaca roseata sau poate duce la ranirea pielii, chiar daca nu vazgariati. Pielea rupta poat fi vulnerabila la infectii care pot agrava problema. Din fericire exista mai multe remedii, pe care le puteti utiliza si va sunt de mare ajutor intratarea mancarimii. in acest articol veti gasi cateva sfaturi, despre cum sa previi mancarimea dupa dus.

Iata care pot fi cauzele mancarimii:

Dusurile lungi: Dusurile calde si lungi pot lasa senzatia de piele uscata si mancarime. Pielea ta produce uleiuri naturale pentru a se proteja si pentru a se hidrata. Aceste uleiuri pot fi detasate atunci cand faceti dusuri lungi si fierbinti.

Baie in apa dura: este posibil sa apara mancarimea,atunci cand faceti baie cu apa dura. Apa dura este definita ca fiind apa alcalina puternica, cu continut ridicat de ioni de calciu. Apa dura afecteaza pielea, deoarece reduce eficacitatea sapunului si a produselor de ingrijire a pielii. Reziduul lasat in urma de sapun poate irita pielea, creand senzatia de mancarime, sub forma de fulgi si se usuca. Mineralele din apa dura pot bloca porii pielii si pot fi daunatoare pentru zonele de piele mai sensibila. Aceasta poate fi deosebita de iritanta pentru persoanele care au in mod natural pielea uscata sau care sufera de dermatita.

Alergiile cutanate sau sensibilitatea la produsele de ingrijire. Produsele concentrate din produsele de ingrijire ale pielii pot irita pielea delicate, cauzand mancarimi ale bratelor si picioarelor. Aceasta senzatie de mancarime poate dura de la cateva minute pana la cateva ore dupa terminarea dusului si poate fi insotita de o eruptie. Produsele care contin alcool sau acid alfa hidroxi (AHA), sau arome care pot usca pielea, crescand probabilitatea unei mancarimi ale pielii dupa dus. De asemenea, puteti avea o reactie alergica la unul dintre ingredientele respectivului produs, care va poate lasa o senzatie severa si intensa de mancarime. Aceasta reactie alergica poate provoca urticarie, umflaturii rosii pruriginoase pe suprafata pielii. Afectiuni existente ale pielii. Mancarimea poate fi din cauza dusului dar si din cauza unei eczeme. Dusurile cu apa fierbinte pot agrava eczemele.

Alte lucruri care pot declansa eczemele sunt sapunurile sau produsele de corp parfumate. O alta cauza mai putin frecventa este pruritul aquagenic, o afectiune rara a pielii caracterizata prin prurit sever la orice contact cu apa. Cunoscand cauza mancarimii, veti reusi sa gasiti un tratament de a scapa de mancarime in mod eficient.

Iata cateva remedii:

1. Limitati dusul. Ar trebui sa limitati dusul la 5-10 minute,astfel pielea nu isi va pierde uleiurile naturale. Dusul lung cu apa fierbinte poate usca pielea in exces, aceasta fiind principala cauza a mancarimii dupa dus. Mai degraba utilizati apa calduta, nu apa fierbinte.

2. Baile frecvente. Ar trebuie sa limitati numarul de dusuri sau bai pentru a preveni mancarimea pielii. Spalatul frecvent poate provoca iritatii ale pielii si mancarime,mai ales daca aveti pielea uscata sau afectiuni ale pielii. De asemenea, poate lasa pielea vulnerabila la infectii. Dr. Richard Gallo,sef al diviziei de dermatologie la Universitatea din California, SanDiego, spune ca dusurile frecvente duc la o piele uscata, deoarece indeparteaza bacteriile bune din piele si perturba microflora normala a pielii.

3. Evita spalarea viguroasa. Centru medical din Maryland recomanda sa evitam frecarea foarte tare a pielii in timpul dusului sau a baii, pentru a reduce riscul mancarimii. Puteti capata infectii daca in timpul frecarii se deterioreaza pielea.

4. Folositi crema hidratanta inainte si dupa dus. Utilizati un emolient asupra pielii deteriorate inainte de imbaiere pentru a retine umezeala pe zona afectata.Acesta formeaza un strat protector care reduce mancarimea dupa dus. Dupa dus folositi o crema hidratanta cat pielea este inca umeda, pentru a mentine pielea moale si supla.

5. Folositi produse de ingrijire delicate. Clinica Mayo recomanda curatarea blanda a pielii uscate cu produse de ingrijire delicate,pentru piele sensibila. Academia Americana de Dermatologie sugereaza evitarea produselor cu arome.

6. Eczema/Tratamente psoriasis. tineti cont de o baie cu fulgi de ovaz. Acesta poate calma pielea si previne mancarimea dupa dus. Acest remediu este recomandat mai ales in cazul in care starea pielii este agravata sau deja aveti afectiuni, precum eczema sau psoriazisul. Pentru a face baie cu fulgi de ovaz,aveti nevoie de 1-2 cani de fulgi de ovaz si un ciorap. Fixati ciorapul umplut sub robinet si dati drumul la apa sa curga in cada. Stati pe spate si relaxati–va timp de 20 de minute. Un studiu publicat recent spune ca fulgii de ovaz au proprietati anti-oxidante si anti-inflamatorii care reduc umflarea si roseata asociate cu pielea uscata. Fulgii de ovaz pot consolida bariera naturala a pielii care protejeaza organismul de infectii.

7. Folositi ulei din nuca de cocos virgin. Uleiul de cocos actioneaza ca un hidratant natural pentru a preveni senzatia de mancarime a pielii, dupa dus. Acest tratament calmeaza pielea uscata si iritata. Cu acest ulei sepoate trata dermatita atopica sau eczemele obisnuite. Proprietatile sale anti-bacteriene ajuta la prevenirea infectiilor, mai ales daca aveti zgarieturi. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale pentru hidratarea pielii deteriorate.

8. Glicerina. Glicerolul sau glicerina este cunoscuta ca un hidratant natural ce poate imbunatati aspectul pielii tale si te ajuta in cazul mancarimii. Glicerolul poate hidrata pielea datoritaproprietatilor sale higroscopice, ceea ce inseamna ca absoarbe apa din aer. Este un ingredient comun in multe produse de ingrijire a pielii, precum sapunul si produsele medicale.

Stirea anterioara

De ce a renunțat PROTV-ul la Mihaela Rădulescu

Stirea Urmatoare

Horoscop 22 noiembrie - 21 decembrie: Se anunță noi începuturi și schimbări pe plan financiar

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.