Ceaiuri naturale pentru tratamentul pietrelor la rinichi
Litiaza renala este determinata prin precipitarea si cristalizarea substantelor care se gasesc în mod normal în urina. Afla cum poti sa tratezi aceasta problema cu ajutorul ceaiurilor!
Litiaza renala este determinata prin precipitarea si cristalizarea substantelor care se gasesc în mod normal în urina. Afla cum poti sa tratezi aceasta problema cu ajutorul ceaiurilor! Calculii renali se pot localiza în rinichi, în ureter, vezica sau uretra. Uneori prezenta calculilor este asimptomatica, exista însa posibilitatea ca acestia sa migreze si sa apara astfel crize dureroase (colica renala). Calculii sunt formati de obicei din acid uric si fosfat de calciu.
Cum previi aparitia pietrelor la rinichi: -- consuma de cel putin 2 litri de lichide pe zi, în special apa plata / -- înlocuieste proteinele de origine animala cu cele de origine vegetala; -- evita bauturile alcoolice, condimentele, muraturile si mancarurile bogate în oxalat (fasole, spanac, sfecla, cartofi dulci, telina, ciocolata, struguri si ardei verzi) si mancarurile bogate în calciu (lapte, unt, branza si alte produse lactate) / -- consuma alimente bogate în vitamina A (dovlecei, caise, broccoli, pepene galben) legume, cereale integrale si alimente bogate în fibre.
Ceaiuri recomandate în litiaza renala: Cozi de cirese, frunze de merisor - 2 cani/zi / Frunze de mesteacan - infuzie - 2-3 linguri/cana. Peste ceaiul rece se adauga 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, se consuma dupa aproximativ 6 ore / Matase de porumb - 2-3 cani/zi - infuzie - 1 lingurita/cana / Muguri de pin - se pot administra sub forma de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apa, bine îndulcita, din care se consuma 2-3 cani pe zi / Turita-mare - infuzie sau decoct - 1 lingurita/cana; turita-mare + osul-iepurelui + traista-ciobanului + frunze de mesteacan - cate 20 grame din fiecare - infuzie / Ceai de brusture si ceai de turita mare. Cura se tine timp de 4 zile la rînd, în care nu se mananca alimente care contin calciu / Sapunarita: se foloseste infuzia obtinuta dintr-o lingurita de flori sau frunze la 250 mililitri apa; cu tot atat de bune rezultate se foloseste si radacina, dar ca decoct (1 lingurita radacina faramitata la 250 mililitri apa); se recomanda 2 cani pe zi / Ceai infuzie din pufulita cu flori mici, 1 ceasca dimineata cu o ora înainte de masa si seara cu 1 ora înainte de cina / Ceai de coada calului, infuzie, 3 cani pe zi. Bai de sezut cu coada calului. Se prepara o infuzie din muguri de fag, 1 lingurita la 250 mililitri de apa clocotita, timp de 15 minute. Se filtreaza, se beau 2 cani pe zi. Se mai foloseste decoctul din scoarta de fag, are ca efect scaderea febrei.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.