Tratamente naturiste pentru anemie

Tratamente naturiste pentru anemie

La barbati concentratia de hemoglobina trebuie sa fie intre 130-160 g/l (nu este bine sa scada sub 130 g/l), iar la femei trebuie sa fie cuprinsa intre 120-140 g/l ( nu trebuie sa fie mai mica de 120 g/ l). Organismul omului contine cca. 900g. de hemoglobina din care fierul reprezinta 0,34% din totalul hemoglobinei, 4% este hemul si restul este globina.

Ca de obicei, pe primul loc in topul recomandarilor se situeaza alimentatia deoarece aceasta are influenta aportul de fier si de vitamina B12. Nutritionistii recomanda sa ai o alimentatie diversificata bogata in cereale, verdeturi proaspete, fructe, sucuri naturale, paine neagra, mere, hrisca dar si in carne oua, peste. Asta deoarece fierul, desi se gaseste atat in produse de origine animala (ficat, carne, peste, oua) cat si in cereale, legume, leguminoase, paine, fructe si fructe de padure, este mult mai bine absorbit de organism daca provine din produse de origine animala (23-30 %) decat din cele vegetale ( 5- 10 %). Vitamina C ajuta la asimilarea fierului in organism de aceea este bine sa mananci fructe sau sa bei zilnic sucuri naturale din fructe, bogate in vitamine.

Pe de alta parte, trebuie sa eviti sau sa reduci consumul de ciocolata, cafea, faina de grau, branza si lapte condensat deoarece inhiba procesul de absorbtie al fierului in organism. Aminteste-ti ca in perioada in care iei pastile de fier (numai la recomandarea medicului) sa eviti o dieta bogata in produse ce contin Calciu ori amana administrarea de tablete de calciu deoarece calciu blocheaza absorbia in organism a fierului. Consuma carne, drojdie de bere, oua, produse lactate si peste pentru ca aceste alimente sunt bogate in B12.

Laptisorul de matca exercita o importanta actiune eritropoietica, intensificand procesul de formare al globulelor rosii, eliminand defectele morfologice ale hematiilor si prevenind procesele anormale de distructie ale acestora. Este de preferat ca laptisorul de matca sa se administreze in forma cruda – 2-5 g pe zi, timp de o luna, cu pauza de 10-14 zile intre cure.

Dintre plante medicinale, cele mai indicate plante in tratarea anemiei sunt:
Papadia este una dintre cele mai importante mijloace de combatere a anemiei. 10-15 de picaturi de tinctura de la un sfert de cana de apa, inainte de fiecare masa. Papadia contine mai mult fier, potasiu, acid folic, caroten si vitamina B12 decat orice alta planta. De asemenea, faciliteaza absorbtia fierului din alte alimente. Este utila in lupta contra deficitului de fier, acid folic si B12!!!!

Urzica este o alta planta frecvent recomandata pentru persoanele anemice. Pe langa fierul si vitamina C (care ajuta corpul sa absoarba fier), clorofila acestei plante este buna pentru eliminarea anemiei feriprive. Puteti combina cele 2 plante preparand o bautura tonica dupa cum urmeaza: macerati timp de doua saptamani 100 grame de urzica si 100 grame de radacina de papadie intr-un litru de vin rosu. Strecurati amestecul si beti un pahar de vin pe zi. Acest tratament naturist poate ajuta in combaterea anemiei dar este clar ca nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de afectiuni ce interziv alcoolul.

Sfecla rosie este utila deoarece sucul de sfecla contine: potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidrati, proteine, grasimi, vitamina B1, B2, B3 (niacin), B6 si vitamina P. Datorita continutului ridicat de fier, sfecla ajuta la formarea celulelor rosii. Sucul de sfecla rosie consolideaza organismul, dandu-i putere si rezistenta; aceasta fiind un remediu indicat mai ales copiilor si adolescentilor.

Migdale: contin 1,15 mg cupru la 100 mg. Cuprul impreuna cu fierul si vitaminele actioneaza ca un catalizator in sinteza hemoglobinei, deci migdalele constituie un remediu folositor in tratarea anemiei.
Pentru un tratament eficient se recomanda ca 7 migdale sa fie inmuiate in apa timp de aproximativ 2 ore, dupa care de decojesc si se piseaza pana se formeaza o pasta. Aceasta pasta trebuie consumata o data pe zi, dimineata, timp de 3 luni.

Susan: Semintele de susan negru sunt bogate in fier, motiv pentru care sunt eficiente in tratarea si prevenirea anemiei. O lingurita cu seminte sunt lasate la inmuiat timp de cateva ore intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care sunt sunt puse intr-o ceasca cu lapte si se indulceste cu zahar. Emulsia trebuie consumata zilnic de catre pacientul cu anemie. Spirulina este iarasi o planta care te poate ajuta pentru ca imbunatateste functionarea maduvei osoase si este si bogata in fier.

Catina: se ia pulbere de catina, cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, in cure de cate o luna. Este dificil sa gasesti combinatia de planta medicinale care sa functioneze pentru toata lumea datorita faptului ca anemia poate avea cauze diferite de la persoana la persoana. Cu toate acestea exista aceste plante capabile sa-ti ofere ajutor daca ai rabdare si indrumare specializata pentru a gasi combinatia corecta pentru tine !

Stirea anterioara

Florin Călinescu a şocat la „Românii au talent” a scos teancul de bani din buzunar

Stirea Urmatoare

Zece șoferi au rămas fără permis în doar o oră la Flămânzi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.