Anunț pentru cei care nu stau la aceeași adresă din buletin! Este absolut obligatoriu să facă acest lucru

Anunț pentru cei care nu stau la aceeași adresă din buletin! Este absolut obligatoriu să facă acest lucru

Anunț pentru cei care nu stau la aceeași adresă din buletin. Viza de flotant poate aduce o serie de beneficii celor care schimbă temporar locul de reședință. Care sunt acestea și ce documente îți trebuie pentru a o obține?

Viza de flotant, esențială dacă stai în chirie sau la cămin
Viza de flotant, un document esențial pentru cei care își schimbă temporar locul de reședință, a devenit o necesitate pentru studenți, chiriași sau persoane găzduite temporar. Emisă de autoritățile locale din România, această viză atestă dreptul unei persoane de a locui la o adresă specifică, chiar fără a deține proprietatea sau un contract de închiriere pe numele său.

Documentul, esențial mai ales pentru cei cu reședințe temporare, precum studenții în cămine sau chiriașii, permite accesul la servicii publice locale și oferă diverse avantaje care presupun o adresă de reședință stabilă, transmite InfoCons.

Deosebirea între viza de flotant și mutație trebuie subliniată. Prima este temporară, aplicându-se în cazul studenților sau celor cu reședințe temporare. Pe de altă parte, mutația presupune o schimbare permanentă a adresei de domiciliu, fiind necesară în baza unui act legal, cum ar fi un contract de închiriere sau de vânzare-cumpărare a unei locuințe.

Documente necesare pentru obținerea vizei de flotant
Pentru obținerea vizei de flotant, solicitantul trebuie să contacteze primăria din zona în care dorește să se stabilească temporar și să prezinte următoarele documente:

Cerere de viza de flotant completată (disponibilă pe site-ul primăriei);
Act de identitate (carte de identitate sau pașaport);
Documente care atestă dreptul de folosință a locuinței (contract de închiriere, titlu de proprietate, adeverință de la proprietar);
Declarație pe proprie răspundere (completată la primărie);
Alte documente solicitate de autoritățile locale (certificat de naștere sau de căsătorie).
De obicei, valabilitatea vizei de flotant e pe o perioadă nedeterminată, dar trebuie actualizată ori de câte ori se schimbă locația de reședință. Este esențial ca persoanele care se mută să actualizeze viza de flotant la noua adresă într-un termen stabilit de autorități.

Ce beneficii ai dacă ai viza de flotant?
Dacă ți-ai luat viza de flotant atunci ai parte și de anumite beneficii, printre care:

Acces la servicii publice locale, cum ar fi înscrierea copiilor la școală, asistența medicală sau ajutoare sociale;
Drepturi electorale la alegerile locale din zona în care se află viza;
Facilitarea declarării veniturilor și plății impozitelor la nivel local;
Acces la anumite locuri de muncă care pot solicita viza;
Înregistrarea mașinii la adresa specificată în viză.

Stirea anterioara

Noile subvenții pentru fermieri, decise de Guvern: 100 de euro pe animal, doi lei pe litrul de motorină

Stirea Urmatoare

Doina Federovici: Am votat astăzi pentru un președinte care să-i unească pe toți românii în jurul obiectivelor naționale

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.