Guvernul sesizează DNA în cazul defrişărilor de păduri: 52 posibile fapte de natură penală

Guvernul sesizează DNA în cazul defrişărilor de păduri: 52 posibile fapte de natură penală

Guvernul sesizează DNA în cazul defrişărilor de păduri. Sesizarea a fost făcută în urma unor rapoarte ale Corpului de Control. Guvernul acuză 52 de posibile fapte penale. Firme româneşti şi străine sunt vizate de anchetă, potrivit Realitatea TV.

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema va fi dezbătută în prima ședință a CSAT, Guvernul sesizează DNA-ul și dă un raport al Corpului de Control al Guvernului care arată amploarea dezastrului.

Conform unor documente făcute publice de Guvern, s-au făcut verificări la direcţiile silvice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava, pentru perioada 16.03.2009 - 31.12.2012.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli şi încălcări ale dispoziţiilor legale.

Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 52 de posibile fapte de natură penală. În raport se reclamă defrişările ilegale din ţară, angajaţii de la Romsilva şi firmele implicate în traficul fondului forestier fiind acuzaţi de abuz în serviciu, fals în acte, fals în declaraţii şi fals intelectual.

În ceea ce priveşte prejudiciul statului, acesta urmează să se calculeze. Se estimeaza însă că statul a fost păgubit de sume uriaşe, scrie ziare.com.

Reacţia lui Klaus Iohannis la protestul ce se ţine sâmbătă în toată ţara

Problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a anunţat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

„Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați”, a scris șeful statului pe Facebook.

O serie de proteste împotriva „tăierilor masive” de pădure au fost organizate sâmbătă în mai multe orașe din România.

Stirea anterioara

Remediu rapid pentru călcâie uscate şi aspre

Stirea Urmatoare

Două femei din Dorohoi au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.