Județul Botoșani pe lista roșie a Belgiei. Măsura se aplică de pe 14 august
Ministerul Afacerilor Externe vine cu precizări importante legate de situația României pentru alte țări din Europa. Astfel, ministerul aduce la cunoștință că mai multe județe din România au fost puse pe lista roșie a Belgiei.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Belgia a pus pe lista zonelor roșii mai multe județe din România. Reamintim că la 1 august, autoritățile din Belgia au pus pe lista roșie diferite județe din țara noastră.
Despre ce județe este vorba
Conform noilor măsuri, începând din data de 14 august, în zona roşie sunt incluse următoarele zone/judeţe din România:
Bucureşti-Ilfov (Bucureşti, Ilfov);
Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj);
Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui).
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că în zona roşie sunt incluse din data de 1 august şi următoarele zone/judeţe:
Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu);
Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea);
Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman);
Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).
Celelalte judeţe ale României – Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş – rămân incluse în zona portocalie.
Totodată, MAE reaminteşte că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autorităţile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.
Ce trebuie să faci dacă mergi în Belgia
Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.
Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară. Călătorii sunt rugaţi să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form , fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact si Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.